Voorbereiding rijtest CBR – A79 rijopleidingen

Voorbereiding rijtest CBR

Veilig rijden
Als bestuurder ben je niet alleen verantwoordelijk voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van anderen. Daarom is het belangrijk dat het CBR een inschatting kan maken van het feit of je geschikt bent om te rijden. Dit beoordelen zij aan de hand van een Gezondheidsverklaring (voorheen Eigen Verklaring). Voordat je op je praktijkexamen kunt gaan, moet je een Gezondheidsverklaring invullen (te koop via mijn.cbr.nl).

Heb je al een rijbewijs en wil je dit laten verlengen?
Dan geldt in de volgende gevallen dat je ook een Gezondheidsverklaring moet invullen.

Je bent 75 jaar of ouder. Het ondergaan van een medische keuring is hierbij verplicht.
Je hebt een rijbewijs met beperkte geldigheidsduur vanwege je medische situatie.
Je twijfelt zelf of je nog in staat bent om veilig te rijden.
Je wilt opnieuw een rijbewijs aanvragen nadat deze ongeldig is verklaard door een
invorderingsprocedure.

Voor de leeftijd van 75 jaar en ouder geldt dat het rijbewijs iedere 5 jaar moet worden verlengd en altijd een medische keuring moet plaatsvinden.

Rijtest CBR
Een arts van het CBR bekijkt op basis van de Gezondheidsverklaring en informatie van de medisch specialist of een rijtest nodig is. Is dat het geval? Dan krijg je hiervoor een uitnodiging. De rijtest is niet vrijblijvend, maar het is geen examen. Zonder rijtest kan het CBR niet beslissen of je een rijexamen mag doen of je rijbewijs mag houden of verlengen.

Het CBR beoordeelt of je op een veilige en verantwoorde manier aan het verkeer kunt deelnemen en of het voertuig goed kunt bedienen.

Hulp bij rijtest
Heb je van het CBR bericht gekregen dat je een rijtest moet afleggen, dan helpen wij je graag om deze test vol vertrouwen tegemoet te zien. Wij bieden je de mogelijkheid om in een aantal lessen alle benodigde vaardigheden te oefenen en de nadruk te leggen op maatwerk. Waar heb je zelf het meeste moeite mee? Op welke punten zien wij dat je rijden nog voor verbetering vatbaar is om met goed gevolg de test te kunnen afleggen. Wij helpen je graag!

Call Now Button