Bromfiets opleidingen – A79 rijopleidingen

Bromfiets opleidingen

Eindelijk 16!

Vanaf je zestiende mag je het bromfietsrijbewijs halen, oftewel het AM rijbewijs.

Leer op de juiste manier brommer rijden.
Goed bromfiets rijden leer je bij een gespecialiseerde rijschool. Kiezen voor een goede rijopleiding is investeren in je eigen veiligheid en vooral in meer plezier in rijden.

Je krijgt rijles van een ervaren instructeur. Dit betekent dat wij je opleiden met de nieuwste les technieken. Tijdens de lessen zullen wij je stap voor stap in een open en persoonlijke sfeer naar het felbegeerde bromfietsrijbewijs begeleiden.
Wij rijden altijd mee op de volgscooter. Persoonlijke begeleiding staat hoog in het vaandel bij A79 rijopleidingen. Wij bieden je de mogelijkheid om gebruik te maken van helmen en jassen van de rijschool. Je hebt je eigen rijles-app waarin je je vorderingen, aantal lessen en factuur kunt bekijken. Betalingen kun je makkelijk via IDEAL verzorgen.

Bromfiets rijden kent meer risico’s dan fietsen. Je bent kwetsbaar, maar met een bewuste risico-inschatting, de juiste snelheid, plaats op de weg én een goede voertuigbeheersing kun je risicovolle situaties sneller en beter inschatten. Hierdoor heb je meer tijd om te reageren en breng je de risico’s tot een zeer aanvaardbaar niveau terug.

Wil je goed bromfiets leren rijden, straks met plezier en vertrouwen de weg op, en dat ook nog tegen een scherpe prijs? Dan ben je bij A79 aan het juiste adres!

Theorie

Met 15,5 jaar mag je al bromfiets theorie-examen doen.
Het bromfiets theorie-examen doe je bij het CBR in Maastricht.
Het bromfiets theorie-examen bestaat uit 50 vragen waarvan je er 44 goed moet hebben om te slagen.
Geldigheid van je CBR theorie-examen is 1,5 jaar (18 maanden).
Tijdens je kennismakingsgesprek krijg je tekst en uitleg over hoe je je het beste kunt voorbereiden op het theorie examen.
Voordat je praktijkexamen mag doen en de weg op kunt, moet je in het bezit zijn van het theoriecertificaat.
Je kunt zelf kiezen of je de theorie d.m.v. zelfstudie leert of dat je een theoriecursus wilt volgen. Wij adviseren je hier graag in.

Praktijk

Met praktijklessen voor het bromfietsrijbewijs mag je pas starten als je 16 jaar bent én geslaagd voor je theorie examen. Met het bromfietsrijbewijs mag je een scooter, bromfiets, snorfiets én brommobiel besturen.

Je praktijk examen kan wel al aangevraagd worden voordat je 16 bent. Meld je dus op tijd aan voor een kennismakingsgesprek! Misschien kun je dan al op je 16e verjaardag examen doen! Het praktijk examen voor het bromfietsrijbewijs wordt in Parkstad afgenomen door het CBR in Kerkrade.

Het examen duurt 45 minuten, waarbij je minstens 25 minuten moet rijden. De examinator volgt jou daarbij op zijn eigen scooter.

Wat heb je minimaal nodig aan kleding:

Stevige schoenen tot boven de enkel
Spijkerbroek
Handschoenen
Overige materialen kun je gratis van de rijschool lenen

1 daagse opleiding

Als één van de weinige rijscholen biedt A79 een dagopleiding aan.
In de dagopleiding heb je in de ochtend praktijkles en ga je na de middagpauze praktijkexamen doen bij het CBR.
Wij adviseren je om eerst de 2 uur durende intakeles te doen , waarna de instructeur je kan adviseren of je in de dagopleiding nog 2 , 4 of 6 uur rijles nodig hebt.

Kennismakingsgesprek vanaf 15,5 jaar

Wil je starten met bromfietsles ? Wij bieden je de mogelijkheid om te beginnen met een kennismakingsgesprek. Je maakt dan kennis met ons en het verplicht je tot niets.

Tijdens dit kennismakingsgesprek leren jij en je instructeur elkaar beter kennen.
De instructeur geeft tekst en uitleg over wat je nodig hebt om je bromfietsrijbewijs te halen. Ook krijg je bij inschrijving voor de opleiding, gratis theorie leenboeken mee naar huis. Dan kun je meteen van start.

Call Now Button