Voortgezette Rijvaardigheids Opleiding – A79 rijopleidingen

Voortgezette Rijvaardigheids Opleiding

Waarom?
Tijdens het behalen van je motorrijbewijs geven we je natuurlijk zoveel mogelijk kennis en vaardigheden mee, maar na het behalen van je rijbewijs ben je pas aan het begin van “het leren rijden”. Goed en veilig motorrijden leer je door te doen én je verder te bekwamen in inzicht en rijvaardigheid.

Uit statistische gegevens blijkt dat de risico’s van motorrijden hoger liggen dan bij autorijden. Je bent op de motor minder goed zichtbaar, maakt weinig kilometers en beschikt over véél PK’s. Helaas ontbreken daarbij de passieve veiligheden zoals gordel, kreukelzone en airbag.

Neem je veiligheid serieus en volg onze ééndaagse cursus rijvaardigheid!

Inhoud van de cursus
De dag begint met theorie over moderne motortechnieken en verkeersinzicht. Voorkomen is immers beter dan genezen. Dan komt de voertuigbeheersing aan bod, zoals kijktechniek, remmen, keren, korte en lange bochtentechniek en uitwijken. We kijken eerst naar wat je al kunt, en werken dan aan verbeterpunten.
Na de lunch gaan we de weg op en rijden we een route door het prachtige (bochtige) Limburgse Heuvelland en de Belgische Voerstreek. We rouleren van voorrijder zodat iedereen aan de beurt komt. We besteden aandacht aan gevaarherkenning, snelheid en bochtentechniek in combinatie met je plaats op de weg bij uiteenlopende situaties.

Maatwerk
Of je nu beginner, heropstapper, gevorderde of sportieve motorrijder bent, voor iedereen hebben we een aangepaste cursus in huis. Bij aanmelding geef je aan tot welke categorie je behoort en waar je het liefste aan wilt werken.

Kosten en aantal deelnemers
De rijvaardigheidscursus geven wij aan minimaal twee en maximaal vier deelnemers per instructeur. De kosten van deze ééndaagse cursus bedragen € 150,- per persoon.
(lunch voor eigen rekening).
Cursusdata: in overleg in te plannen

Wil je meer informatie of heb je speciale wensen, neem dan contact met ons op.

Call Now Button